16:00

Aneby/Bälaryd blå

Referat

Referat: Bäckseda IF svart - Aneby/Bälaryd blå

Idag hade vårt andra lag hemmapremiär mot Aneby/Bälaryd och efter en något ofokuserad uppvärmning visste man inte riktigt hur det skulle arta sig. Bäcksedas grabbar satte dock tonen direkt från minut ett och visade att man skulle sälja sig dyrt idag. Efter 20 minuter och kanske den spelmässigt jämnaste perioden hade Bäckseda en 3-0 ledning. 1 av målen var ett snyggt frisparksmål och ett annat var ett tajmat inlägg som möttes av en lika vältajmad panna. Aneby hade en boll som dansade på mållinjen som likagärna kunde slutat i mål men nollan var intakt.

I andra perioden hade Bäckseda ett markant övertag och spenderade mycket tid på moståndarnas planhalva. En hel del fina kombinationer och individuella prestationer. Ett par mål blev det även här och efter 40 spelade minuter hade Bäckseda en välförtjänt 5-0 ledning.

Sista 20 var matchbilden likt föregående period och samtidigt som Aneby mattades av bjöds Bäckseda på fler ytor vilket man utnyttjade genom att sätta dit ytterligare 4 mål och slutresultatet skrevs till klara 9-0.

En gedigen laginsats där alla var med och bidrog. Bra jobbat grabbar!

PS General manager Andreas Nilsson var nöjd med sin insats och funderar nu på att sluta på topp. Vi får se om vi kan lura med honom igen? DS